Rendelőnk telefonszáma:

+36 20 388 1441

Amennyiben a szám foglalt kérjük hívja a központi recepciónkat az alábbi elérhetőségen

+36 1 700 3930

A fogászati implantátum 5 előnye

A saját fogak elvesztése – akár csak egy darabé is – nem csak esztétikai probléma, de lelkileg is megterhelő. Ezért is jobb minél előbb pótolni, de nem mindegy, hogy a rendelkezésre álló lehetőségek közül melyiket választod.

A fogászati implantátum a ma rendelkezésre álló legmodernebb megoldás, aminek számtalan előnye van más alternatívákkal szemben. Ezeket foglaljuk most össze 5 pontban.

1. Nem kell ép fogakat tönkretenni

Ha csupán egy fogad hiányzik, akkor kétféle megoldás közül választhatsz. Az egyik egy háromtagú híd, amihez viszont le kell csiszolni a fogpótlást tartó fogakat, vagyis jelentős foganyagveszteség következik be. Ez leginkább abban az esetben lényeges, ha a foghiány melletti két fogad teljesen ép, és ezeket az ép fogakat kell tönkretenni.

Egy fogászati implantátummal egyetlen ép, egészséges fogat sem kell lecsiszolni, hiszen a korona a beültetett műgyökérre kerül fel, a mellette lévő fogak pedig teljes egészében megőrizhetők.

Éppen ezért javasoljuk a fogászati implantátum beültetését, mint legjobb megoldást egyetlen foghiány esetén.

2. Elég mindössze egyetlen koronát készíteni rá

Az előző ponthoz kapcsolódva érdemes azt is kiemelni, hogy fogászati implantátum esetén mindössze egyetlen korona készítésére lesz szükség, viszont egy híd esetén minimum három tagból álló fogpótlás kell majd. Ha tehát a költségeket összeadjuk, akkor az implantátum beültetése plusz egy korona már nem is tűnik annyira drága alternatívának.

A fenti lehetőség természetesen csak egyetlen hiányzó fog esetén érvényes, mert nagyobb foghiány esetén már több tagra lesz szükség.

3. Teljes fogatlanság esetén is alkalmazható megoldás

Teljes fogatlanság esetén a páciensek számos lehetőség közül választhatnak: a kivehető fogsortól a fogászati implantátumokig. A teljes kivehető fogsortól, vagy közismertebb nevén protézistől sokan idegenkednek – az ő számukra lehet kitűnő választás a műgyökér.

Ehhez persze a megfelelő csontállománnyal kell rendelkezniük a pácienseknek a beültetéshez, de ha ez adott, akkor a beavatkozás és a gyógyulási idő után stabil, rögzített fogpótlást kaphatnak a betegek a kivehető helyett, ami magabiztosságot, kényelmet jelent a számukra.

Ha a csontállomány nem elég sűrű, akkor előfordulhat, hogy normál implantátum helyett úgynevezett mini implantátumokat kell beültetni az állcsontba, amikhez a fogpótlás rögzítésre kerül.

Teljes fogatlanság esetén tehát kétféle megoldás közül is választhat a páciens az egészségi állapotától és adottságaitól függően.

4. Tartós

A fogászati implantátumok élettartama a megfelelő ápolás mellet akár élethosszig is kitolható. Ezt egyrészt a technológia fejlődésének köszönhetik a műgyökerek, hiszen a modern anyagok valóban tartósak, és – talán éppen ezért – a gyártók is hosszabb garanciát vállalnak rájuk.

Egy műgyökér és az arra felrakott korona várható élettartama viszonylag hosszú, és nem kell 8-10 évente lecserélni, de ez csak a megfelelő szájhigiénia mellett érhető el. Ezzel kapcsolatban a szakemberek pontos útmutatást adnak, amit ha pontosan betartasz, akkor sokáig megőrizheted a szép mosolyodat.

5. Élethű, esztétikus fogpótlást tesz lehetővé

A fogászati implantátumra készülő fogpótlások teljesen élethűek és esztétikusak, szinte észre sem lehet venni, hogy nem saját fogakról van szó. Az sem mellékes szempont, hogy a műgyökér beültetésével a csontállomány megőrizhető, és nem kezdődik meg a felszívódása, ami a hiányzó fogak esetén idővel bekövetkezik.

Az implantátummal ráadásul a rágás is olyan, mint a saját fogakkal, mert nyomást gyakorol a csontra, vagyis szinte 100%-os lesz vele a rágófunkció.

Az itt felsorolt előnyök ismeretében tehát érdemes a fogászati implantátumot választanod egyetlen hiányzó fog esetén, vagy ha tartós, de élethű megoldásra vágysz. Teljes fogatlanság esetén is ez lehet a jó döntés, ha alkalmas vagy a beültetésre, ráadásul az így elkészült fogpótlás kényelmes viselet, esztétikus és stabil lesz.

 


 
Bővebben a fogászati implantációról a szolgáltatásaink menüpont alatt olvashat.
 

 

Foglaljon időpontot

 

+36 20 388 1441

 

vagy

itt kérjen visszahívást:

 

 

Visszahívást kérek


Flórian Dental fogászati szakrendelő

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Tekintse át, hogy milyen szolgáltatásokat vehet igénybe fogorvosaink segítségével!

Megnézem
Fogorvosaink

Fogorvosaink

Fogorvosaink és munkatársaink várják, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak a panaszaira.

Megnézem
Időpontfoglalás

Időpontfoglalás

Időpontot kérek fogorvosi kezelésre vagy szűrésre!

Megnézem
Kapcsolat

Kapcsolat

Írja meg miben segíthetünk és szívesen visszahívjuk!

Megnézem